До новин

ОПЗ стане першим підприємством, яке продадуть іноземцям, - Абромавичус

25 січня, 2016
Санація
ОПЗ стане першим підприємством, яке продадуть іноземцям, - Абромавичус

Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продане іноземним інвесторам, «Центренерго», порти, «Укрспирт» та Державна продовольчо-зернова корпорація України – на черзі.

Про це під час форуму в Давосі розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Він також зазначив, що близько 25 підприємств в енергетичному, хімічному секторі, портова інфраструктура – до них є реальний інтерес з боку стратегічних іноземних інвесторів.

«Давайте прозоро їм це продамо за хорошою ціною і щоб стартувала їх модернізація», – сказав міністр.

Він також додав, що в черзі на продаж також : «Центренерго», порти, «Укрспирт» та Державна продовольчо-зернова корпорація України.

Крім того, за його словами, Верховна Рада найближчим часом має ухвалити закони, що дозволять масштабну приватизацію.

Нагадаємо, наприкінці вересня минулого року Кабмін затвердив перелік об'єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.

До нього увійшли 78,29% акцій «Центренерго», 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% «Сумихімпрому». А ще пакети акцій «Харківобленерго» (65,001%), «Запоріжжяобленерго» (60,248%), «Миколаївобленерго» (70%), «Хмельницькобленерго» (70,009%), «Тернопільобленерго» (50,999%) і «Дніпропетровський науково-виробничий комплекс «Електровозобудування».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін нав'язав ОПЗ непотрібний кредит на 5 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар