До новин

Окупанти відкривають в Криму «гарячу лінію» щодо боргів кримчан перед українськими банками

25 січня, 2016
Борги
Окупанти відкривають в Криму «гарячу лінію» щодо боргів кримчан перед українськими банками

З 25 січня в так званому кримському «парламенті» почне роботу «гаряча лінія» з питань стягнення кредитної заборгованості з кримчан, що заборгували українським банкам.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на так звану «Держраду Республіки Крим».

Як зазначили чиновники окупаційної влади Криму, «гарячу лінію» запускають «з метою визначення проблемних питань, пов'язаних із застосуванням Федерального закону від 30 грудня 2015 № 422-ФЗ «Про особливості погашення та позасудове врегулювання заборгованості позичальників, що проживають на території Криму або на території міста федерального значення Севастополя».

Крім того, окупанти запланували провести слухання щодо виплати кредитів українських банків.

Згідно з планами кримської влади, вимагати борги від позичальників у Криму зможуть лише російські кредитні організації і юрособи, які надали докази придбання прав вимоги за відповідними кредитними договорами чи права вимагати погашення заборгованості, що виникла з таких договорів.

Колектори зобов'язані розкрити інформацію про контролюючих осіб і ділову репутацію своїх керівників і їхніх заступників.

Розмір заборгованості позичальників визначатиметься станом на 18 березня 2014 року за винятком коштів, сплачених після цієї дати.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українські банкіри не чули про прохання окупантів Криму відстрочити виплату за кредитами жителів півострова.

Коментарі
Додати коментар