До новин

Прокуратура запобігла розтраті 10,8 млн грн Фонду гарантування вкладів

26 січня, 2016
Банкрутство фінустанов
Прокуратура запобігла розтраті 10,8 млн грн Фонду гарантування вкладів

Генеральна прокуратура України запобігла безпідставному стягненню 10,8 млн гривень з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на користь приватної юридичної особи.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ГПУ.

Як наголосили у відомстві, органи прокуратури проводять роботу щодо недопущення стягнення грошових коштів з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб всупереч черговості задоволення майнових вимог до банків, які знаходяться в стадії ліквідації.

«Так, прокуратурою міста Києва здійснено вступ у судовий розгляд справи за позовом страхової компанії до ФГВФО, його уповноваженої особи на ліквідацію ПАТ «ЕРДЕ БАНК» про зобов’язання виплатити 10,8 млн гривень. Незважаючи на положення Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», якими встановлена відповідна черговість задоволення вимог до банку, окружний адміністративний суд м міста Києва та Київський апеляційний адміністративний суд задовольнили позов страхової компанії та зобов’язали Фонд гарантування та ліквідатора збанкрутілого Ерде Банку виплатити зазначені кошти», - розповіли подробиці справи у прес-службі.

Прокуратур міста Києва оскаржила вказані судові рішення у касаційному порядку.

Вищий адміністративний суд України 20 січня 2016 року погодився з доводами ГПУ та скасував незаконні судові рішення, а справу направив на новий розгляд до суду першої інстанції для повного, всебічного та об'єктивного розгляду всіх обставин справи.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на рахунках Фонду гарантування вкладів накопичилося 14,1 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар