До новин

Суд арештував розважальний центр збанкрутілої фірми, що завинила Родовід Банку 246 млн

27 січня, 2016
Банкрутство підприємств
Суд арештував розважальний центр збанкрутілої фірми, що завинила Родовід Банку 246 млн

За зверненням слідчого Генпрокуратури суд 14 січня 2015 року арештував культурно-розважальний комплекс «Опера» у Дніпропетровську, а також низку інших об’єктів, які були в заставі.

Про це йдеться у відповідні судовій ухвалі Печерського райсуду Києва від 14 січня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Арешт на вказане майно суд наклав у межах кримінального провадження за фактом розтрати коштів державного Родовід Банку через кредитний договір із ТОВ «Індастріал Білдінг Компані». Йшлося про позику на суму 212,50 млн гривень, яку банк видав ще у 2010 році.

На забезпечення кредиту банк отримав в іпотеку культурно-розважальний комплекс «Опера» площею 5422,5 кв.м, а також нежитлові будівлі площею 349 кв.м. Як випливає йматеріалів справі, на момент укладання кредитного договору, вартість заставного майна складала 145,43 млн гривень.

Для забезпечення по кредиту в іпотеку банку також передали земельну ділянку площею 40,1 га в Обухівському районі Київської області, проте через деякий час виявилось, що у місцевому управлінні Держкомзему така ділянка не зареєстрована.

«Індастріал Білдінг Компані» було визнано банкрутом 27 травня 2014 року на підставі чого виконавче провадження про стягнення заборгованості за кредитним договором було закрито.

Як з’ясували слідчі, службові особи «Індастріал Білдінг Компані» фактично зараз використовують вищевказані нежитлові приміщення і будівлі, а також вживають заходи щодо зняття арешту, накладеного на майно боржника.

Суд позов прокуратури задовольнив і наклав на будівлі арешт, а також позбавив службових осіб «Індастріал Білдінг Компані» та інших осіб права відчуження та розпорядження цим майном.

Загальна сума боргу «Індастріал Білдінг Компані» перед «Родовід Банком» складає 245,80 млн гривень, з яких 197,16 млн  – сума основного боргу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за планами Мінфіну, Родовід Банк буде ліквідовано.

Коментарі
Додати коментар