До новин

«Укрнафту» оштрафують за прострочку платежів до бюджету

27 січня, 2016
Борги
«Укрнафту» оштрафують за прострочку платежів до бюджету

До ПАТ «Укрнафта» будуть застосовані штрафні санкції у розмірі мінімум 20% від суми заборгованості за несвоєчасну сплату податків.

Про це написав виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник на своїй сторінці у Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зазначив Пасішник, у вівторок, 26 січня на нараді з питань податкового боргу «Укрнафти» представник ДФС зазначив, що окрім самого податкового боргу на суму близько 10 млрд гривень, у день погашення боргу фіскальною службою будуть застосовані штрафні санкції мінімум 20% від суми заборгованості.

«Тобто, несвоєчасна сплата податків посадовими особами «Укрнафти» за наявності отриманих від продажу на аукціонах нафти та зрідженого газу коштів, призведе до завдання збитків компанії у вигляді штрафних санкцій близько 2 мільярдів гривень, а паралельно й до збитків державному акціонеру на його частку», - заявив Пасішник.

Він також уточнив, що згідно з Податковим кодексом, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрнафта» відмовляється погашати борг перед бюджетом.

Коментарі
Додати коментар