До новин

Нове керівництво проблемної "Мрії" досі не контролює значну частину активів

20 березня, 2015
Борги
Нове керівництво проблемної "Мрії" досі не контролює значну частину активів

Старе керівництво агрохолдингу "Мрія" до цього часу не передало контроль новому менеджменту над значною кількістю активів підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Українську правду".

"Велика кількість активів не було передано колишнім керівництвом. Нове керівництво і радники кредиторів сповнені рішучості продовжувати зусилля, спрямовані на повернення активів", - заявляє топ-менеджмент агрохолдингу.

Колишнє керівництво раніше декларувало наявність у "Мрії" 200 юридичних осіб в Україні і 21 компанії - в офшорах. Проте нове керівництво отримало контроль над 141 компанією в Україні і 18 – з пропискою на офшорах.

Також нове керівництво зараз контролює близько 220 тис. га земель агрохолдиингу із 320 тис. га, а із задекларованих запасів сільгоспкультур зафіксовано лише 20%.

"Інвентаризація триває досі, але очікується, що буде тільки близько 20% із прогнозованої старим керівництвом кількості", - розповідають у компанії.

Крім цього, нове керівництво не має контролю зараз над "сестринськими" компаніями "Мрії", серед яких логістичний оператор, ділянка в порту "Південний" та цукрові заводи.

На перших етапах перемовин кредитори звинувачували минулих власників компанії – сім’ю Гутів – у тому, що вони приховують активи, і закликали українську владу втрутитися. Однак пізніше акціонери запевнили, що усі ці активи будуть враховані в структурі агрохолдингу.

Нові керівники планують найближчим часом оприлюднити 3-5-річний бізнес-план для кредиторів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку лютого 2015 року новим гендиректором компанії "Мрія" був призначений Саймон Чернявський, колишній топ-менеджер агрохолдингу HarvEast Рината Ахметова та Вадима Новинського.

Джерело фото: mriya.ua

Коментарі
Додати коментар