До новин

6 українських компаній вже подали до суду на Росію через втрату майна у Криму

28 січня, 2016
Збитки
6 українських компаній вже подали до суду на Росію через втрату майна у Криму

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль розповіла, що позови до міжнародних судів щодо захисту власності в окупованому Росією Криму вже подали 6 українських компаній.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ZN.UA.

За її словами, позови вже подали Приватбанк, «Укрнафта», аеропорт «Бельбек», Stabil, Everest Estate та Ощадбанк. У свою чергу «Нафтогаз», як і низка інших компаній, наразі ретельно готують документи, аби уникнути помилок у формуванні своєї позиції.

Як зазначила Зеркаль, українські компанії обґрунтовують свої вимоги щодо захисту власності в Криму тим, що, їх позбавили доступу до власності та можливості отримувати прибуток від використання цієї власності, оскільки в більшості випадків ця власність була просто вкрадена.

Заступник міністра також додала, що компанії, які належать Коломойському, вимагають від Росії приблизно 5 мільярдів доларів.

Нагадаємо, третейський суд Гааги прийняв до розгляду позов Ігоря Коломойського до влади Росії — український олігарх вимагає компенсації за «націоналізацований» Москвою аеропорт поблизу окупованого Севастополя.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ощадбанк позивається до Сбербанку Росії через порушення прав інтелектуальної власності.

Коментарі
Додати коментар