До новин

ГПУ підозрює Фонд держмайна в демпінгу при продажу хімзаводу

28 січня, 2016
Резонансні справи
ГПУ підозрює Фонд держмайна в демпінгу при продажу хімзаводу

Генеральная прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно службових осіб Фонду державного майна України та керівництва «Черкаського державного заводу хімічних реактивів»: їх підозрюють у змові, яка призвела до продажу за заниженою вартістю об'єктів підприємства.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 21 січня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Як з’ясували слідчі, у 2014-2015 роках топ-менеджмент держпідприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів» увійшов у змову з посадовими особами Фонду державного майна і «Універсальної товарно-сировинної біржі» для продажу за заниженою вартістю об'єктів заводу.

У травні 2015 року було відкрито кримінальне провадження за заволодіння грошовими коштами підприємства в особливо великих розмірах.

Розпродаж за низькими цінами аферисти влаштували завдяки процедурі відновлення платоспроможності (санації) «Черкаського державного заводу хімічних реактивів».

В рамках кримінальної справи проведено обшуки в офісних приміщеннях компанії «Юрія-Фарм».

Згідно держреєстру юросіб, бенефіціаром «Юрія-Фарм» є Микола Гуменюк.

Черкаський державний завод хімічних реактивів – підприємство, що виробляє широкий спектр хімічної продукції. Черкаський державний завод хімічних реактивів виробляє і реалізує хімічні реактиви — карбамід ЧДА, аміак водний 25% , борна кислота марки «А», стандарт-титри застосовуються в об'ємному аналізі для приготування одного літра титрованного розчину з певною концентрацією, трубки термоіндикаторні, контроль тверезості, розріджувач глубокозамороженного насіння, прилад — універсальний газоаналізатор УГ-2, індикаторні трубки до нього.

Коментарі
Додати коментар