До новин

Держава може втратити «Центренерго» через борги

29 січня, 2016
Банкрутство підприємств
Держава може втратити «Центренерго» через борги

Державне підприємство «Центренерго», що з 2004 року перебуває в процедурі банкрутства за позовом вугільного підприємства «Ровенькиантрацит», може відійти компанії «Енергомережа».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українську правду».

До осені минулого року підприємства ПЕК були захищені від банкрутства дією мораторію. По закінченню мораторію, в кінці минулого року відбулося два судових засідання.

Перше пройшло 17 листопада - суд відмовив у претензіях цілому ряду державних і приватних кредиторів «Центренерго» на загальну суму понад 2,3 млрд гривень. Друге засідання відбулося 1 грудня. На ньому була затверджена заміна частини старих кредиторів, які вже були в реєстрі, на нових.

З вересня по листопад 2015 старі кредитори «Центренерго» переуступили свої борги невідомим компаніям «Транснова», «Баланс Груп» і «Легіст-Інвест» з вимогами на 70 млн гривень. При цьому загальний розмір вимог кредиторів 172,9 млн грн.

Засновник «Баланс Груп» - Ганна Надежіна, «Легіст-Інвест» - Данило Платонов.

Вони числяться засновниками в компанії: «Спортивно-оздоровчий центр фізичного розвитку «Динамо-Київ». Платонов також працює директором у компанії «Енергомережа - генерація», її єдиний засновник - холдингова компанія «Енергомережа».

Також, в самому кінці 2015 року «Енергомережа» напряму включилася у банкрутство Одеської ТЕЦ. Вона перекупила борги у трейдера «Укргаз-Енерго» Дмитий Фірташа і державного «Трансгазу».

«Зараз ведеться підготовка плану санації компанії, за результатами якої зможемо надати більш вичерпну інформацію», - повідомила прес-служба «Енергомережі».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Енергомережа» викуповує борги у державної «Центренерго» через підставних кредиторів.

Коментарі
Додати коментар