До новин

Рада подовжила дію мораторію на банкрутство «Енергоатому» до 2017 року

29 січня, 2016
Законодавство
Рада подовжила дію мораторію на банкрутство «Енергоатому» до 2017 року

Верховна Рада України подовжила строк мораторію на банкрутство підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» до 1 січня 2017 року.

За відповідний законопроект № 3097 у першому читанні за основу та в цілому проголосували 235 депутатів парламенту, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Процедура погашення заборгованості підприємствами паливно-енергетичного комплексу діє до 1 вересня 2015 року, крім державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», що має стратегічне значення для енергетичної безпеки держави, для якого процедура погашення заборгованості діє до 1 січня 2017 року», - йдеться у документі.

Автори законопроекту пояснюють, що основною метою законопроекту є створення умов стабільної роботи «НАЕК «Енергоатом», недопущення порушення справ щодо «штучного» банкрутства компанії, забезпечення енергетичної безпеки держави.

«Прийняття законопроекту стане запобіжним механізмом щодо недопущення зниження кредитних рейтингів України та створення крос-дефолтних випадків за міжнародними запозиченнями Держави та державних підприємств», - підкреслюється в пояснювальній записці.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Енергоатом» позичив в Ощадбанку 750 млн аби сплатити борг ДП «Енергоринок» та в Укрексімбанку $52,5 млн доларів на ядерне паливо.

Коментарі
Додати коментар