До новин

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

01 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

Фонд гарантування вкладів фізосіб 29 січня 2015 року на підставі рішення Нацбанку про віднесення ПАТ «Авант-Банк» до категорії неплатоспроможних запровадив у фінустанові тимчасову адміністрацію.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«У ПАТ«Авант-Банк» запроваджено тимчасову адміністрацію строком на один місяць з 29 січня по 28 лютого 2016 року включно, призначено уповноважену особу Фонду та делеговано всі повноваження тимчасового адміністратора Ірині Ларченко», - зазначили у прес-службі.

При цьому в НБУ запевняють, що кошти 96% вкладників будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі: Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 550 млн гривень.

«Банк віднесено до категорії проблемних на початку грудня 2015 року. Наприкінці року стан ліквідності ПАТ «Авант-Банк» значно погіршився. В той же час, почались надходження скарг від фізичних та юридичних осіб стосовно невиконання банком своїх зобов’язань. Враховуючи відсутність в акціонерів чітких планів щодо поповнення ліквідності банку та невиконання операцій клієнтів у встановлений законодавством строк, Національним банком було прийняте рішення щодо віднесення банку до категорії неплатоспроможних», - пояснили своє рішення в НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, минулого року збанкрутіли 33 українські банки.

Коментарі
Додати коментар