До новин

У Міненерго обіцяють погасити борги перед шахтарями до березня

01 лютого, 2016
Борги
У Міненерго обіцяють погасити борги перед шахтарями до березня

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує в лютому виплатити основну суму заборгованості із заробітної плати шахтарям за листопад-грудень 2015 року.

Про це заявив голова міністерства Володимир Демчишин під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Міністр зазначив, що в бюджеті України на 2016 рік заплановано близько 500 млн гривень на погашення заборгованість по заробітній платі шахтарям за 2015 рік, 50 млн з яких вже були використані в січні цього року.

«Я переконаний, що заборгованість, яка на 1 січня накопичилася за листопад-грудень 2015 року в розмірі близько 500 млн гривень, буде погашена. Навіть якщо будуть певні складнощі з ліквідністю, це відбудеться в лютому, в крайньому випадку - в березні», - зазначив міністр.

За словами Демчишина, міністерство вживає всіх заходів, щоб не допустити збільшення заборгованості з зарплати шахтарів.

Нагадаємо, 13 січня 2016 року Кабінет міністрів затвердив порядок використання бюджетних коштів на поповнення оборотних коштів або збільшення статутного фонду вугледобувних підприємств для погашення заборгованості з зарплати шахтарям.

Виділені кошти в сумі 500 млн гривень повинні пройти всі необхідні процедури і будуть спрямовані на погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям за 2015 рік.

За словами Демчишина, держпідтримка галузі в 2015 році скоротилося більш ніж у п'ять разів і була в розмірі 900 млн гривень при порівняльній сумі минулого 2014 року в 5 млрд гривень.

За даними Міненерго, щомісячні збитки державних шахт після кардинального зниження дотацій з держбюджету в 2015 році становили близько 250 млн гривень. У грудні міністр Володимир Демчишин повідомив, що заборгованість з зарплат шахтарям становить 650 млн гривень.

Як відомо, раніше шахтарі декількох шахт на Львівщині оголосили страйк через невиплату зарплат.

Коментарі
Додати коментар