До новин

63 агропідприємства України знаходяться в стадії банкрутства, - Мінагропром

09 січня, 2015
Банкрутство підприємств
63 агропідприємства України знаходяться в стадії банкрутства, - Мінагропром

На сьогодні з 471 підприємства аграрного сектору України 63 проходять процедуру банкрутства.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на статтю міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка для інформаційного агентства "Укрінформ".

"Динаміка підприємств аграрного сектору, що знаходяться в управлінні Мінагрополітики, підтверджує загалом невтішні висновки. З 471 підприємств лише 92 здійснюють господарську діяльність. Не здійснюють - 76. Ще 63 підприємства - у процедурі банкрутства, а 68 - в стані ліквідації, 149 - у реорганізації, 23 - залишилися в окупованому Криму", - пише Павленко.

За його словами, на 2014 рік затверджено лише 82 фінансових плани державних підприємств галузі. За результатами фінансово-господарської діяльності за дев'ять місяців 2014 року 17 із них не виконали фінансові плани за показником чистого прибутку. Заборгованість із зарплати у 42 підприємствах складає 10,14 млн гривень. Правовстановлюючі документи на земельні ділянки оформлено щонайбільше на 40% підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінагрополітики. Укладено 57 контрактів з керівниками, з яких 63% на 3 роки, 28% на 5 років, решта - на рік-два.

Окрім того, підкреслює міністр, із 76 непрацюючими підприємствами фактично втрачено контакти. А це - 13% від загальної кількості підприємств, установ та організацій Мінагрополітики (560).

Джерело фото: сторінка Мніагропрома в Facebook

Коментарі
Додати коментар