До новин

«Мрія» відзвітувала перед кредиторами

03 лютого, 2016
Санація
«Мрія» відзвітувала перед кредиторами

Проблемний агрохолдинг «Мрія» на вимогу кредиторів опублікував презентацію щодо своєї діяльності минулого року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно із презентацією компанії, в липні-грудні минулого року компанія завершила зміну організаційної структури холдингу, створивши сім кластерів замість раніше функціонуючих 17 блоків, в результаті чого досягнута 13% економія фонду заробітної плати в порівнянні з липнем-вереснем. Повну реорганізацію планується завершити в березні поточного року.

Якщо говорити про фінансові зобов'язання Мрії, то за підсумками грудня 2015 року з 25 млн доларів кредиту, взятого на поповнення оборотного капіталу, 15 млн доларів вже погашено.

Термін погашення 10 млн доларів що залишилися, був продовжений до 31 січня 2016 року, з можливістю продовження на погашення до 28 лютого 2016 року, за умови схвалення з боку кредиторів.

Переговори щодо реструктуризації боргового портфеля, що дістався в результаті дефолту новому менеджменту, зараз знаходяться на завершальній стадії. Зараз "Мрія" не здійснює будь-яких виплат відносно боргів колишнього менеджменту.

Згідно презентації, доходи компанії в липні-грудня 2015 року формувалися від продажу озимих культур (ріпаку та пшениці) і первісного продажу ярих культур (сої, соняшнику та кукурудзи).

У презентації наголошується, що в липні-грудні 2015 року компанія інвестувала в агротехніку, обладнання, силоси, проект точного землеробства, безпеку і технології.

Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями.

Сукупна заборгованість "Мрії" перед всіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гута компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів. У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

Коментарі
Додати коментар