До новин

У "Азовмашу" з'явився план уникнення банкрутства

23 березня, 2015
Банкрутство підприємств
У "Азовмашу" з'явився план уникнення банкрутства

Міжнародна консалтингова компанія Alvarez & Marsal розробила стратегічний план щодо виходу машинобудівного гіганту "Азовмаш" з кризи та реструктуризації його боргів й найближчими днями план буде узгоджено з банками-кредиторами.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі "Азовмашу".

Реалізація антикризового плану дозволить вагонобудівному підприємству, що минулого року зазнало 2,56 млрд гривень збитків, уникнути банкрутства.

Перший заступник генерального директора "Азовмашу" Володимир Телиця визнав, що наразі підприємство має проблеми з отриманням замовлень, в результаті чого не працює на повну потужність та нарощує борги, проте заперечив вину керівництва у цьому.

"Сьогодні підприємство відчуває труднощі з отриманням замовлень, завантаженням потужностей, виплатою зарплати. У засобах масової інформації міститься чимало тверджень про грабіж на заводі, знищення обладнання та розрізання його на металобрухт. Керівництво звинувачується у бездіяльності. Це не відповідає дійсності", - сказав він.

Також у прес-службі зазначили, що підприємство має працюючі стенди для виготовлення корпусів БТР, тому "Азовмаш" готовий до отримання оборонних держзамовлень.

Керівництво підприємства підготувало перелік продукції, яку може випускати завод.

Радник губернатора Донеччини Марія Подибайло підтвердила, що потужності підприємства готові до запуску виробничого процесу, справа лише за замовленнями.

Крім того, радник губернатора розповіла, що громадські організації Маріуполя також готові докласти всіх зусиль для сприяння в отриманні "Азовмашем" оборонних замовлень, просуванні закону про особливий статус підприємства та підвищенні його іміджу.

Українські ЗМІ пов'язують "Азовмаш" із екс-нардепом з Партії регіонів Юрієм Іванющенко. Хоча в офіційних документах він і не значиться власником великої частки акцій підприємства, проте у 2011 році тоді ще президент маріупольського заводу Олександр Савчук визнавав, що родина Іванющенка володіє частиною активів "Азовмашу".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, відомий український бізнесмен Сергій Тарута висловив надію, що на "Азовмаші", зважаючи на багатомільйонний борг перед кредиторами, вдасться провести санацію, і підприємство не буде ліквідовано.

Джерело фото: azovmash.com

Коментарі
Додати коментар