До новин

У ФГВ відбулася зустріч із вкладниками 5 банків-банкрутів

04 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
У ФГВ відбулася зустріч із вкладниками 5 банків-банкрутів

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб 2 лютого відбулась зустріч керівництва з представниками об’єднань вкладників неплатоспроможних фінустанов: Дельта Банку, Банку «Фінанси та кредит», Банку «Фінансова ініціатива», «ВіЕйБі Банку» та «Банку Форум».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Учасники обговорили можливі шляхи залучення громадськості до процесу розроблення процедур та нормативної бази з питань організації продажу та управління активами неплатоспроможних банків, моніторингу за дотриманням встановлених правил.

«Наше завдання забезпечити потенційним покупцям рівні умови доступу до виставлених на продаж активів неплатоспроможних банків з метою їхньої реалізації за максимально вигідною ціною», - сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін. Він підкреслив, що громадськість, в особі об’єднань вкладників, у цьому процесі повинна відігравати важливу роль.

У свою чергу, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик звернув увагу на те, що досить часто є кілька об’єднань вкладників одного неплатоспроможного банку. На його думку, важливою є координація їхньої активності для досягнення спільної мети.

Представники ініціативних груп вкладників висловили готовність до співпраці та конструктивного діалогу.

У підсумку, учасники домовились про проведення наступних зустрічей, протягом яких буде визначена форма участі громадськості у процесі виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Коментарі
Додати коментар