До новин

Агрохолдинг дніпропетровського екс-губернатора опинився на межі банкрутства

04 лютого, 2016
Банкрутство підприємств
Агрохолдинг дніпропетровського екс-губернатора опинився на межі банкрутства

Господарський суд Дніпропетровської області розглядає справу про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "СОЮЗ-3", яке входить до агрохолдингу «KSG Agro», що належить колишньому губернатору Дніпропетровської області Сергію Касьянову.

Про це йдеться в матеріалах справи № 904/7962/15, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Наразі судом розглядаються грошові вимоги та  реєстр вимог кредиторів до товариства.

Як випливає з матеріалів справи, «Союз-3» заборгував 106,744 млн гривень Родовід Банку.

У 2009 - 2010 роках саме «Союз-3» брав участь в угодах з присвоєння майна АТ «Родовід Банк» шляхом неповернення кредитних коштів. Це відбувалося шляхом передачі в заставу неіснуючих земельних ділянок. Для «Союз-3» заставним майном було нежитлове приміщення в Дніпропетровську загальною площею 2718,00 кв. м., що належить «Бізнес Менеджмент Груп» (також пов’язане з Касьяновим). Це дало підстави для припинення іпотеки, однак згодом Апеляційний суд Київської області визнав договір іпотеки недійсним.

Крім того, пізніше «Бізнес Менеджмент Груп» взяло новий кредит вже у фінустанові Віктора Пінчука «Банк Кредит Дніпро» та передала цю нерухомість в іпотеку з метою запобігання зверненню стягнення на таке майно з боку Родовід Банку.

За даними українських інтернет-видань, Касьянов є мажоритарним акціонером «КSG Банк». Люди, близькі до Касьянова, придбали банк у колишнього народного депутата від БЮТ Олександра Шепелєва та його дружини Галини. У січні 2013 року МВС порушило кримінальну справу проти Шепелєва: його підозрюють у розкраданні коштів Родовід Банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ще одному агрохолдингу загрожує дефолт.

Коментарі
Додати коментар