До новин

Рада проігнорувала законопроекти щодо банкрутства

05 лютого, 2016
Законодавство
Рада проігнорувала законопроекти щодо банкрутства

Вчора у Верховній Раді не виставили на голосування жоден із законопроектів щодо банкрутства, хоча планували розглянути цілих чотири.

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

Схоже, депутатам було не до питань банкрутства.

Напередодні міністр економрозвитку Айварас Абромавічус подав у відставку. В результаті корупційного скандалу, що розпочався на тлі відставки міністра, народні обранці «забули» про низку важливих законопроектів.

А тим часом Україна застрягла на 141 місці в рейтингу Doing Business щодо ефективності процедур банкрутства, а валютні позичальники в нашій країні не мають можливості позбутися старих боргів через відсутність будь-якого законодавства у сфері банкрутства фізичних осіб.

Нагадаємо, вчора парламент мав розглянути в першому читанні:

Законопроект нардепа Сергія Алєксєєва № 2353а «Про реструктуризацію боргів фізичної особи або визнання її банкрутом»;

Законопроект голови парламенського комітету з питань економічної політики Андрія Іванчука № 3132 «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)»;

Законопроект Кабміну № 3163 «Про внесення змін до деяких законів України з питань банкрутства (щодо забезпечення європейських стандартів у сфері відновлення платоспроможності боржника та спрощення умов ведення бізнесу в Україні)»;

Законопроект голови Радикальної партії Олега Ляшка № 2714 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання процедури банкрутства фізичної особи з метою забезпечення економічної та соціальної стабільності суспільства».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, соратник Порошенка Кононенко причетний до багатомільйонних махінацій з заставним майном збанкрутілого банку «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар