До новин

Виділені на зарплату шахтарям 240 млн грн застрягли у банку "Київська Русь"

23 березня, 2015
Борги
Виділені на зарплату шахтарям 240 млн грн застрягли у банку "Київська Русь"

Гроші, що мали піти на виплату заборгованості із заробітної платні гірникам, не дійшли до шахтарів через те, що з ініціативи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України призначені для цього 240 млн гривень були розміщені на рахунках неплатоспроможного банку "Київська Русь".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

"Гроші, які передбачені на виплату зарплати шахтарям у розмірі 240 млн гривень, не дійшли до шахтарів, а наближеними до міністра Володимира Демчишина людьми були направлені та зависли на рахунках проблемного банку "Київська Русь", - написав Волинець на своїй сторінці у Facebook.

Також він повідомив, що гірники другої зміни із шахт "Нововолинська №9" та "Бужанська" ДП "Волиньвугілля" 20 березня відмовились спускатись у шахту через те, що досі не отримали зарплату за грудень, січень та лютий.

Подібна ситуація виникла у третю зміну на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля".

"Сьогодні, 23 березня, у першу зміну з 8 години ранку розпочали стихійний страйк гірники шахти "Україна" ДП "Селидіввугілля" у Донецькій області. Причина та ж сама - невиплата зарплати з грудня минулого року", - зазначив голова профспілки гірників.

Також він сказав, що представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України не коментують ситуацію, що виникла.

Державний бюджет на 2015 рік передбачає виділення Міністерству енергетики та вугільної промисловості 1,2 млрд гривень на підготовку вугледобувних підприємств до ліквідації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ 19 березня 2015 року вирішив віднести ПАТ "Банк "Київська Русь" до категорії неплатоспроможних, а Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів до банку тимчасову адміністрацію.

Джерело фото: 4vlada.com

Коментарі
Додати коментар