До новин

Яресько прогнозує паузу в кредитуванні МВФ у разі зміни уряду

10 лютого, 2016
Борги
Яресько прогнозує паузу в кредитуванні МВФ у разі зміни уряду

Міністр фінансів України Наталія Яресько застерігає, що у разі зміни уряду, Мінародний валютний фонд візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Про це вона сказала в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV у понеділок, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«МВФ чекатиме, поки буде зрозуміло, яка виконавча влада і чи бере вона на себе зобов'язання виконувати ті умови, за якими вже надали 6,7 млрд доларів» - сказала очільниця Мінфіну.

Вона підкреслила, що для країни співробітництво з МВФ в даний час є дійсно критичним, оскільки інших кредиторів, готових давати кошти Україні на такий тривалий термін і за такими пільговими ставками, сьогодні немає.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько 17 млрд доларів) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році - ще чотирьох.

Однак до теперішнього часу країна отримала лише перший транш коштів на $ 5 млрд і другий - на 1,7 млрд доларів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ відкладає виділення нового траншу Україні.

Коментарі
Додати коментар