До новин

НБУ вперше вивів з ринку банк через приховування реальних власників

10 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ вперше вивів з ринку банк через приховування реальних власників

9 лютого 2015 року ПАТ КБ «ТК Кредит» віднесено Нацбанком до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Національного банку України.

«Правління НБУ прийняло рішення про віднесення ПАТ КБ «ТК Кредит» до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові № 60/БТ від 9 лютого 2016 року. Вперше банк виведено з ринку через непрозорість структури власності», - зазначили  у прес-службі.

В НБУ розповіли, що ще з середини 2014 року неодноразово звертали увагу цього банку на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

«Однак банк ігнорував вимоги регулятора та не подавав запитуваних документів. Власники банку не вжили необхідних дій для приведення своєї структури власності у відповідність до вимог законодавства», - додали в НБУ.

Кошти 98,9% вкладників будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 600 тис. гривень.

Нагадаємо, до кінця 2015 року всі українські банки мали надати регулятору інформацію на підтвердження прозорості структури власності. Нацбанк попереджав, що фінустанови, які не нададуть потрібну інформацію, будуть виведені з ринку до квітня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ посилив вимоги до прозорості структури власності банків.

Коментарі
Додати коментар