До новин

Ощадбанк відсудив у ФГВ 2 млрд грн, що отримав від Дельта Банку

15 лютого, 2016
Резонансні справи
Ощадбанк відсудив у ФГВ 2 млрд грн, що отримав від Дельта Банку

Державний «Ощадбанк» виграв суд у Фонду гарантування вкладів фізосіб, що дозволяє йому залишити отримані від «Дельта Банку» 2 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finclub.

Міністерство фінансів не хоче втручатися в суперечку.

Суть конфлікту полягає в спробі повернути в «Дельту» активи, які Ощадбанк» отримав у Дельта Банку перед самим його банкрутством.

В Ощадбанку відмовилися повідомити деталі, пославшись на банківську таємницю. Однак ці відомості опубліковано в судових рішеннях. 15 грудня 2010 року між Ощадбанком і «Дельтою» були укладені договори про відкриття мультивалютного і гривневого коррахунків.

Суми коштів на них не вказані, але раніше Ощадбанк говорив про втрату в «Дельті» понад 3 млрд гривнь.

У 2014 році виникла необхідність в забезпеченні цих договорів. В результаті, 29 грудня 2014 року між банками було укладено договір іпотеки на 11 земельних ділянок в Київській і Волинській областях. Вартість цього майна оцінена в 117 млн гривень.

25 лютого 2015 року були укладені договори застави - права вимоги за кредитами ціною на 1,298 млрд гривень і 459 млн гривень.

У цей портфель входять кредити, які «Дельта» видала компанії «Яблуневий дар» і за які судяться акціонер «Дельти» Cargill і Державна іпотечна установа.

Вже 26 лютого між банками було укладено договір застави цінних паперів на 160 млн гривень і договір про стягнення. У підсумку обсяг переданих з Дельта Банку в Ощадбанк активів склав 3 млрд гривень

3 березня 2015 року в Дельта Банк була введена тимчасова адміністрація. А 29 вересня тимчасовий адміністратор Владислав Кадиров визнав вищевказані договори недійсними.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд арештував квартиру, будинок і авто топ-менеджера збанкрутілого Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар