До новин

ДІВІ Банк змінив власників та виконав кредитні зобов'язання

24 березня, 2015
Санація
ДІВІ Банк змінив власників та виконав кредитні зобов'язання

ПАТ "ДІВІ Банк", що входить до групи середніх, успішно виконав комплекс заходів з відновлення платоспроможності, передбачених програмою фінансового оздоровлення.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі фінустанови.

"Виконання умов даної програми створює всі передумови для скасування введених регулятором обмежень на активні і пасивні операції банку", - зазначили у ДІВІ Банку.

Запорукою покращення фінансового стану банку послужила зміна акціонера і кінцевих бенефіціарів.

Раніше банк на 100% належав компанії "ДІВІ Груп Лімітед", одним з найбільших бенефіціарів якої був Микола Гута, співвласник проблемного агрохолдингу "Мрія". Ще на початку грудня 2014 року банк знайшов нового інвестора, який взяв на себе зобов'язання погасити заборгованість перед бюджетом, контрагентами, фізичними та юридичними особами.

"На даний момент Микола Гута, а також Андрій, Клавдія, і Іван Гути вже не є інвесторами, бенефіціарами або акціонерами банку і до діяльності фінустанови більше ніякого відношення не мають", - зазначили у прес-службі.

Кандидатури нових бенефіціарів банку проходять узгодження в Антимонопольному комітеті та НБУ.

Результатом втілення програми фінансового оздоровлення стало зменшення кредитного портфеля на 66% та погашення заборгованості перед фізичними особами-не інсайдерами банку (депозити, карткові та поточні рахунки) на 99%.

При цьому борги перед банками-контрагентами також зменшилися на 216 млн гривень (81%).

Банк вже звернувся до НБУ з клопотанням про скасування введених обмежень на активні і пасивні операції та визнання діяльності ДІВІ Банк такою, що відповідає законодавству України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ дозволив банкам з негативним капіталом працювати до липня.

Джерело фото: finmaidan.com

Коментарі
Додати коментар