До новин

Кабмін розмірковує, як виконати умови МВФ для отримання чергової позики

15 лютого, 2016
Борги
Кабмін розмірковує, як виконати умови МВФ для отримання чергової позики

Український уряд працює над дорожньою картою першочергових реформ, про яку домовилися президент України Петро Порошенко і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард під час телефонної розмови 10 лютого.

Про це розповіда журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У нас є домовленість про дорожню карту найбільш критичних реформ. Ми саме працюємо над цим», - сказала вона.

При цьому міністр зазначила, що робота над картою реформ триває одночасно з узгодженням Меморандуму про другий перегляд чотирирічної програми реформ в Україні, схваленої МВФ у березні 2015 року. Поки меморандум не підписано.

«І зараз потрібно, щоб була політична єдність, стабільність, щоб ті, хто підписує меморандум, мали не тільки відповідальність виконувати його, а й авторитет», - сказала Яресько.

Вона зазначила, що у дорожню карту входять всі питання, які неодноразово обговорювалися у парламенті і в уряді, включаючи питання приватизації.

Джерела, близькі до переговорів з МВФ, відзначали, що меморандум може бути підписано і відправлено до Вашингтону після 16 лютого - дати звіту уряду у Верховній Раді.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ попередив Україну про замороження співпраці.

Коментарі
Додати коментар