До новин

Відчуження наявного в заставі банку «Фінанси та кредит» комбінату є незаконним, - ФГВ

15 лютого, 2016
Резонансні справи
Відчуження наявного в заставі банку «Фінанси та кредит» комбінату є незаконним, - ФГВ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про незаконне відчуження майна «Світловодського маслосиркомбінату», цілісний майновий комплекс якого з 2007 року є у заставі за іпотечним кредитом, виданим банком «Фінанси та кредит».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Внаслідок шахрайських дій невстановлених посадових осіб АТ «Світловодський маслосиркомбінат», а саме незаконне відчуження майнового комплексу, що є предметом іпотеки, завдало АТ «Банк «Фінанси та Кредит» та державі шкоду у великих розмірах», - говориться у заяві уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Банк «Фінанси та Кредит» до Головного управління національної поліції в Кіровоградській області.

У документі вказується, що уповноважена особа в кінці січня 2016 року отримала лист у якому повідомлялось, що відповідно до договору купівлі-продажу від 26 січня 2016 року, змінився власник нерухомого майна АТ «Світловодський маслосиркомбінат».

Відповідно до законодавства, іпотекодавець має право виключно на підставі згоди іпотекодержателя відчужувати предмет іпотеки.

«Банк «Фінанси та Кредит» не давав згоду на укладення договору купівлі-продажу від 26 січня 2016 року, на підставі якого у ТОВ «Наш продукт плюс» виникло право власності на предмет іпотеки, що вказує про наявність кваліфікуючої ознаки – обману», - вказує уповноважена особа у своїй заяві.

У онді наголошують, що неправомірна втрата АТ «Банк «Фінанси та Кредит» предмета іпотеки вартістю 17,94 млн гривень завдасть шкоду інтересам держави та тисячам вкладників Банку, захист яких є основною метою діяльності Фонду.

У своїй заяві уповноважена особа просить правоохоронців за викладеними фактами внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Коментарі
Додати коментар