До новин

СЕТАМ почав торгувати активами банків-банкрутів

16 лютого, 2016
Ліквідація
СЕТАМ почав торгувати активами банків-банкрутів

Державне підприємство «Система електронних торгів арештованим майном» планує стати єдиною електронною площадкою для реалізації активів неплатоспроможних банків.

Про це під час прес-конференції заявив в.о. генерального директора ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Стосовно найближчих планів ДП «СЕТАМ». 21 грудня 2015 року ДП «СЕТАМ» було акредитоване як торгівельна площадка для реалізації активів неплатоспроможних банків через Фонд гарантування вкладів. На сьогоднішній день ведеться активна співпраця з ФГВФО. Ми вважаємо, що державне підприємство «СЕТАМ» може стати основною площадкою для реалізації таких активів, в тому числі не лише реальних активів, а й боргових зобов’язань неплатоспроможних банків», - заявив Віктор Вишньов. 

За словами в.о. гендиректора СЕТАМ, 15 лютого пройшли перші торги з продажу боргових зобов’язань банку-банкрута. «Нажаль, учасників в цих торгах не було і вони не відбулися. Але найближчим часом вже будуть торги, до яких допущені учасники, і ми сподіваємося на подальше розширення роботи з Фондом гарантування вкладів», сказав Вишньов.

Також, за його словами, найближчим часом планується розгортання порталу з продажу заставного майна всіх банків України.

«Вважаю, що даний проект є доволі перспективний, зважаючи на кризу в банківському секторі. У нас вже доопрацьована система для того, щоб допускати інших замовників під ті вимоги, які вони виставляють до системи. Тому я думаю, що незабаром ми отримаємо можливість торгувати майном інших замовників. По суті, банки отримують майже безкоштовний інструмент для продажу свого заставного майна», - підкреслив Вишньов.

Скільки саме братиме СЕТАМ за ці послуги в.о. голови СЄТАМ не уточнив, посилаючись на комерційну таємницю. При цьому Вишньов зазначив, що умови продажу будуть оговорюватися з кожним банком окремо.

«Майже у всіх банках працює програма реалізації заставного майна. На всіх сайтах вона є, але ці сайти зазвичай є не досить популярними, або в ті розділи, де виставляються лоти, не заходить така кількість учасників, яку може запропонувати система електронних торгів. Цей ринок буде додатково вивчений. Ми розуміємо, що відсоток для нерухомості і авто буде одним, а для торгівлі більш дрібним товарами – іншим. Цепов’язано  з ресурсом, який витрачається на внесення даного лоту в систему. Демпінгувати ніхто не збирається – це буде звичайний відсоток, який беруть біржі України за організацію торгів», - уточнив Віктор Вишньов.

Коментарі
Додати коментар