До новин

ОПЗ віддасть третину мільярда компанії Фірташа

16 лютого, 2016
Борги
ОПЗ віддасть третину мільярда компанії Фірташа

Суд узаконив мирову угоду, згідно з якою Одеський припортовий завод поверне компанії «РГК Трейдинг» борг у розмірі 345 млн гривень до кінця травня 2016 року.

Про це стало відомо з визначення Госпсуду Києва від 3 січня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Минулого року ОПЗ перерахував цій фірмі більшу частину заборгованості на суму майже в 900 млн гривень.

Як випливає з судових матеріалів, 25 грудня 2015 року «Одеський припортовий завод» звернувся до суду з проханням затвердити мирову угоду з компанією «РГК Трейдинг».

Відповідно до рішення Одеського господарського суду від 3 листопада 2014 року, з Одеського припортового заводу на користь «РГК Трейдинг» було стягнуто 1,21 млрд гривень боргу, 36 млн гривень, 10,5 мільйона - річних відсотків, 67,4 мільйона - інфляційних збитків.

У документі також говориться, що боржник на момент укладення мирової угоди (грудень 2015 року), має заборгованість перед «РГК Трейдинг» в сумі 345,6 млн гривень і зобов'язується до 31 травня 2016 року погасити заборгованість відповідно до затвердженого графіка.

Згідно з інформацією профільного порталу по енергетиці «UA-Energy.org», засновником «РГК Трейдинг» є кіпрський офшор Т.GI Gas Holdings Limited, а її директором - Артем Компан, більш відомий як заступник голови правління з обліку та реалізації природного газу ВАТ «Дніпропетровськгаз» (в якому компаніям Дмитра Фірташа належить 26%).

Також цей менеджер є представником ТОВ «Регіональна газова компанія», яку ще раніше структури бізнесмена Фірташа створили для управління його міськ- та облгазами.

Коментарі
Додати коментар