До новин

Верховний суд підтвердив провину НБУ у банкрутстві банку Курченка

16 лютого, 2016
Резонансні справи
Верховний суд підтвердив провину НБУ у банкрутстві банку Курченка

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного суду України не прийняла у провадження прохання Нацбанку переглянути рішення касаційної інстанції, яким НБУ був визнаний винним у банкрутстві Брокбізнесбанку.

Таке рішення суд ухвалив 3 лютого 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Раніше, 21 жовтня 2015 року Вищий адміністративний суд України залишив без зміни рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 11 червня і рішення Окружного адміністративного суду Києва від 17 березня за позовом компанії «Евротранском».

Компанія «Евротранском» виграла суд у Нацбанку, довівши його провину в банкрутстві Брокбізнесбанку. Компанія послалася на те, що, розміщуючи 230 тис. гривень в Брокбізнесбанку, вона розраховувала, що його діяльність контролюється Нацбанком і в разі порушень банку НБУ застосує до нього заходи реагування.

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною бездіяльність Нацбанку через неприйняття ним належних заходів щодо забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів Брокбізнесбанку, а також через неприйняття ним адекватних заходів впливу.

«Евротранском» також виграла апеляцію і касацію по цій справі.

21 січня НБУ звернувся до Верховного суду, але він не знайшов підстав переглядати рішення судів попередніх інстанцій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виставлено на продаж комерційну нерухомість збанкрутілого Брокбізнесбанку.

Коментарі
Додати коментар