До новин

Державні обленерго свідомо накопичують борги перед «Енергоринком», - НКРЕКУ

24 лютого, 2016
Борги
Державні обленерго свідомо накопичують борги перед «Енергоринком», - НКРЕКУ

Державні обленерго навмисне не розраховуються з ДП «Енергоринок» за придбану електроенергію, заявляють у Національный комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Про це розповів журналістам голова НРЕКУ Дмитро Вовк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Січень є сезоном провалу енергоринку, тому що бюджетні організації не платять в цей час. Це такий фактор, традиційний. Є фактор нестандартний, нетрадиційний, коли компанії навмисне не платять. Це в основному державні обленерго», - заявив він.

Зокрема, за словами Вовка, зараз накопичись проблеми зі сплатою боргів «Запоріжжяобленерго» та «Харківобленерго».

«Проблема є і вона велика. «Запоріжжяобленерго» нас не допустило на планову перевірку, що є унікальною ситуацією, коли державна компанія-монополіст не допускає регулятора для проведення перевірки. Вони зловживають своїм правом на суд. Пішли в суд, щоб заборонити перевірку. Коли запахло смаленим, вони відкликали свій позов. Пан Білоус не може подати документів на зміну того менеджменту, який вже стільки шкоди завдав. Аналогічна ситуація і з «Харківобенерго». Перевірка очікується в березні. Побачимо, як вони будуть допускати перевіряючих», - зазначив голова НКРЕКУ.

18 лютого на відкритому засіданні НКРЕКУ було прийнято рішення накласти штраф на ВАТ «Запоріжжяобленерго» за порушення умов та правил здійснення підприємницької діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та умов і правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом.

Також НКРЕКУ готує звернення до Кабінету Міністрів, Міністерства енергетики й вугільної промисловості, в правоохоронні органи, в тому числі Національне антикорупційне бюро України, а також Фонду державного майна України щодо відмови ВАТ «Запоріжжяобленерго» представникам НКРЕКУ в проведенні планової перевірки.

Крім того, комісія вирішила звернутися до Кабміну як до органу, який спрямовує і координує діяльність Фонду державного майна України з пропозицією розгляду питання про термінову зміну керівництва ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Нагадаємо, антикорупційне бюро шукає гроші, які державне «Запоріжжяобленерго» віддало сумнівним фірмам.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Енергоатом» позичив в Ощадбанку 750 млн аби сплатити борг ДП «Енергоринок».

Коментарі
Додати коментар