До новин

Екс-міністр уряду Азарова рятуватиме підприємства «Азовмашу» від банкрутства

25 лютого, 2016
Санація
Екс-міністр уряду Азарова рятуватиме підприємства «Азовмашу» від банкрутства

Керуючу структуру групи машинобудівних підприємств «Азовмаш» очолив Ігор Прасолов, який свого часу займав посаду міністра економічного розвитку і торгівлі України в уряді Миколи Азарова.

Про призначення Прасолова  стало відомо з прес-релізу «Азовмаш Груп», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Корпоративний центр «Азовмаш груп» - нова керуюча структура групи «Азовмаш».

Відповідно до прес-релізу, про створення нової керуючої компанії акціонер, який володіє контрольними пакетами машинобудівних підприємств, що входять до групи, оголосив 23 лютого 2016 року.

Основна мета створення нового корпоративного центру - виведення підприємств групи з кризи і відновлення їх стабільної роботи.

У прес-релізі наголошується, що в середу Прасолов відвідав підприємства групи і був представлений їх очільникам.

«Акціонер запросив мене вивести холдинг з кризи, і зараз я знайомлюся з детальною інформацією про стан підприємств. Стратегічне завдання - відновити безперервну прибуткову роботу холдингу, щоб забезпечити ресурс для розвитку нових напрямків діяльності», - цитує прес-служба заяву Прасолова.

«У короткостроковій перспективі стоїть завдання зберегти виробничий потенціал і зняти соціальну напругу, яка виникла внаслідок спаду рівнів продажів і виробництва», - заявив він.

Прасолов з 2000 по 2005 рік часу очолював групу СКМ Ріната Ахметова.

У 2006-2012 роках був народним депутатом, а у 2013 році - міністром економрозвитку і торгівлі за прем’єрства Азарова.

Як випливає з прес-релізу, керівництво «Азовмашу» визнає, що з 2014 року до теперішнього часу фінансовий стан холдингу значно погіршився через втрату ринків збуту.

Минулого року підприємства групи фактично простоювали, виникла суттєва заборгованість з заробітної плати.

«Ситуацію погіршує серйозна боргове навантаження. За оцінками експертів, загальна кредитна заборгованість підприємств групи перевищує 700 млн доларів, що несе суттєву загрозу відкриття справ про банкрутство підприємств», - визнає власкик групи.

Група включає ПАТ «Азовзагальмаш», ПАТ «Маріупольський завод важкого машинобудування», ПрАТ «Азовелектросталь», ПАТ «Маріупольський термічний завод», ПАТ «Полтавхіммаш», ПАТ «Головний спеціалізований конструкторсько-технологічний інститут».

Коментарі
Додати коментар