До новин

Кабмін вирішив ліквідувати держшахту «Південна», ще дві шахти – на черзі

26 лютого, 2016
Ліквідація
Кабмін вирішив ліквідувати держшахту «Південна», ще дві шахти – на черзі

Кабінет міністрів України 24 лютого вирішив ліквідувати шахту «Південна», до кінця місяця уряд має намір ухвалити рішення про ліквідацію шахти «№ 5 Нововолинська» (ДП "Волиньвугілля") і шахти «ім. Коротченко» (ДП "Селидіввугілля").

Відповідне рішення з ініціативи Міненерговугілля уряд прийняв на засіданні 24 лютого, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Шахта «Південна» входить до складу державного підприємства «Дзержинськвугілля» та розташована на підконтрольній владі території Донецької області.

Раніше у звіті про виконання програми діяльності Кабміну «Україна-2020» говорилося, що з профспілками та іншими органами обласної та центральної влади узгоджена ліквідація шахти «Південна» (ДП "Дзержинськвугілля").

Також уряд до кінця місяця має намір ухвалити рішення про ліквідацію шахти «№ 5 Нововолинська» (ДП "Волиньвугілля") і шахти «ім. Коротченко» (ДП "Селидіввугілля").

Загалом профільне міністерство планує ліквідувати збиткові шахти «Родинська" (входить до ДП «Красноармійськвугілля»), «Зарічна» (ДП «Львіввугілля»), «№ 9 Нововолинська» (ДП «Волиньвугілля»).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредиторська заборгованість вугільної галузі за рік зросла на 5 мільярдів.

Коментарі
Додати коментар