До новин

Гонтарева заперечує причетність до виведення коштів з Дельта Банку

29 лютого, 2016
Резонансні справи
Гонтарева заперечує причетність до виведення коштів з Дельта Банку

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що не причетна до виведення коштів з Дельта Банку Миколи Лагуна.

Відповідну заяву голови НБУ оприлюднила прес-служба регулятора, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Публічно заявляю, що ані я, ані члени моєї родини ніколи не займалися незаконними операціями та не мали мільйонів гривень на рахунках АТ «Дельта Банк», - цитує прес-служба Гонтареву.

Вона нагадала, що про стан рахунків АТ «Дельта Банк» 11 лютого 2016 року, з відповідного дозволу про розкриття банківської таємниці, вже офіційно повідомляв.

«Більш того, усі документи стосовно рахунків моєї родини «Дельта Банк» вже передав до Національного антикорупційного бюро. Усі охочі можуть звернутися із запитом до цієї установи й дізнатися інформацію, яка їх цікавить», - заявила голова НБУ.

Як відомо, 19 січня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро розпочали розслідування, відносно голови НБУ Валерії Гонтаревої, через депозит її сина в Дельта Банку.

Відомості про розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком на підставі заяви голови правління ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна.

У заяві про вчинення злочину йдеться про те, що керівництво НБУ, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання вигоди для членів своєї родини, інформувало останніх щодо фінансового стану ПАТ «Дельта Банк», що надало їм можливість зняти гроші з депозитних рахунків банку на суму близько 12,5 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Лагун через власні фірми купив у свого банку борги за 5 мільйонів.

Коментарі
Додати коментар