До новин

Кредитори «Миронівського хлібопродукту» відмовились пом'якшувати умови боргу на $750 млн

02 березня, 2016
Борги
Кредитори «Миронівського хлібопродукту» відмовились пом'якшувати умови боргу на $750 млн

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» не зміг переконати власників єврооблігацій на суму 750 млн доларів з терміном обігу до 2020 року пом'якшити деякі умови обігу цінних паперів.

Про це йдеться в повідомленні холдингу на веб-сайті Лондонської фондової біржі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з повідомленням, відповідну пропозицію підтримали власники близько 43% цінних паперів, в той час як необхідна згода більшості.

Виходячи з цього, компанія повторно звернулася до інвесторів з проханням схвалити зміни в умови обігу єврооблігацій і зобов'язується виплатити тим, хто схвалив угоду премію в розмірі 12,5 долара (раніше 5 доларів) на кожну 1 тисячу доларів номіналу облігацій у власності.

Зокрема, холдинг просить інвесторів схвалити зміну визначення «консолідований чистий прибуток» з метою виключення впливу курсової різниці на чистий прибуток або збитки протягом будь-якого періоду, починаючи з 1 липня 2014 року.

Крім того, емітент просить схвалити зменшення резерву кумулятивного кошика «обмежених платежів» до 40% з 50% від консолідованого чистого прибутку починаючи з 30 листопада 2006 року.

Холдинг пояснює необхідність в пом'якшенні умов євробондів зниженням курсу гривні до долара США за останні два роки на 69%, що призвело до значних безготівкових збитків компанії.

Термін подачі нових форм на згоду - до 7 березня 2016 року.

Нагадаємо, агрохолдинг МХП в кінці 2007 року випустив єврооблігації на 250 млн доларів з погашенням у 2011 році і купонною ставкою 10,25% річних.

У квітні 2010 року агрохолдинг обміняв 91% зазначених євробондів на нові п'ятирічні єврооблігації, зберігши при цьому колишню ставку купона, і дорозмістив цінні папери на 330 млн доларів. В результаті, обсяг нового консолідованого випуску становив 584,767 млн доларів.

У квітні 2013 року МХП провів чергове рефінансування євробондів, за рахунок випуску семирічних єврооблігацій на 750 млн доларів з купоном 8,25% річних.

«Миронівський хлібопродукт» є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів мясопереробки.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, агрохолдинг KSG Agro планує розпродаж земель.

Коментарі
Додати коментар