До новин

Рада суддів відмовилась люструвати голову Державної судової адміністрації

04 березня, 2016
Законодавство
Рада суддів відмовилась люструвати голову Державної судової адміністрації

Рада суддів України на засіданні 3 березня розглянула питання щодо виконання закону «Про очищення влади», на якому було вирішено, що необхідності звільнення голови ДСА немає.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Судової влади України.

Голова РСУ Валентина Сімоненко доповіла позицію З. Холоднюка з приводу вимоги Мін’юсту, зазначивши, що відповідно до норм законодавства Холоднюк пройшов необхідну перевірку, а РСУ отримала позитивні висновки від органів, до яких надсилались запити. Зважаючи на це, необхідності у звільненні голови ДСА немає.

Сам Холоднюк підтримав зазначене, пославшись на національні та європейські законодавчі акти. Також на його підтримку виступили окремі члени Ради, вказавши на те, що посада голови ДСА є виборною, а отже взагалі не може бути мови про так звану люстрацію. На це представниця Мін’юсту Тетяна Козаченко нагадала присутнім, що посада очільника ДСА прямо вказана в законі «про очищення», тож не підпадає під категорію виборних посад.

Вирішувати питання звільнення Холоднюка члени РСУ вирішили шляхом таємного голосування. За його результатами із 26 голосів лише одним було підтримане звільнення очільника ДСА. 25 голосів були. З чого випливає, що Холоднюк й надалі залишатиметься на своїй посаді.

Коментарі
Додати коментар