До новин

Fitch знизило рейтинг ДТЕК Ахметова до дефолтного

12 березня, 2016
Борги
Fitch знизило рейтинг ДТЕК Ахметова до дефолтного

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) DTEK Energy B.V. - з рівня «С» до рівня «RD» (обмежений дефолт).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію агентства.

Як повідомляється, така рейтингова дія пов'язана з тим, що, за інформацією агентства, компанія пропустила строки платежів за низкою банківських кредитів.

У той же час в ДТЕК повідомили, що компанія продовжує переговори про реструктуризацію заборгованості перед іноземними кредиторами з залученням одного з провідних міжнародних консультантів - компанії Rotschild.

«Компанія знаходиться в постійному діалозі з власниками єврооблігацій і банками-кредиторами. ДТЕК веде переговори, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Сподіваємося завершити переговорний процес в 2016 році», - йдеться в релізі компанії.

Згідно з ним, менеджмент ДТЕК докладає всіх зусиль для підвищення ефективності компанії в цей складний для всієї української енергетики період в умовах збереження несприятливої економічної ситуації в Україні.

«Це не дозволяє бізнесу рефінансувати позики, змушує шукати рішення щодо довгострокової реструктуризації боргу і розраховувати на розуміння і підтримку інвесторів», - наводяться в повідомленні слова керівника департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитра Федотова.

Компанія нагадує, що в першому півріччі 2015 року зробила обмін єврооблігацій в розмірі 200 млн доларів на нові папери на суму 160 млн доларів з терміном погашення в березні 2018 року.

У другому півріччі 2015 року з метою організації процесу щодо реструктуризації боргових зобов'язань вона найняла фінансового радника Rothschild і юридичного консультанта Latham & Watkins.

Fitch відзначає, що після можливої фінансової реструктуризації та отримання достатньої інформації, рейтинг «RD» буде переглянутий з урахуванням нової структури капіталу, ризиків і перспектив.

Рейтингове агентство додає, що на кінець минулого року 58,2% боргу було номіновано в доларах, 19% - в євро і 17,6% - в рублях, тоді як частка доларової виручки становила 6%, а більшість інших доходів було в гривні.

Нагадаємо, ДТЕК був створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) Рената Ахметова.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДТЕК зафіксував мільярдні збитки.

Коментарі
Додати коментар