До новин

Екс-керівник Рівненського радіотехнічного заводу довів підприємство до банкрутства, - прокуратура

12 березня, 2016
Банкрутство підприємств
Екс-керівник Рівненського радіотехнічного заводу довів підприємство до банкрутства, - прокуратура

Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» Юрія Бойка, який звинувачується в банкрутстві підприємства.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник провів низку збиткових фінансово-господарських операцій та відчужив 7 виробничих приміщень заводу, що у подальшому призвело до припинення його господарської діяльності. Таким чином, підозрюваний фактично довів ПАТ до банкрутства, чим завдав великої матеріальної шкоди державі, а саме - на суму 3,2 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Також, враховуючи, що згадані виробничі приміщення вартістю 40 млн грн є об'єктом злочинного посягання у кримінальному провадженні, на них судом накладено арешт та заборону відчуження.

З метою стягнення завданих злочином збитків прокуратура Рівненської області заявила до колишнього керівника ПАТ цивільний позов. Усе майно підозрюваного нині арештовано.

Відтак накладено арешт на 4 об'єкти нерухомості (2 нежитлових приміщення, житловий будинок та квартира), 11 транспортних засобів та кошти на 8 рахунках у банківських установах.

Рівненський радіозавод став приватним у 2007 році після продажу державного пакета акцій (50%+1 акція) компанії «Енергоінвест» за 25,6 мільйона гривень. Відтоді  почалися спроби ліквідації підприємства.

Власник не виконував умов договору щодо нарощування обсягів виробництва продукції, внесення інвестицій, зменшив більш ніж удвічі чисельність робітників заводу, оснащення підприємства поступово різалося та вивозилося на металобрухт.

З  вересня 2013 року Регіональне відділення Фонду держмайна почало оскаржувати договір продажу пакету акцій заводу.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 27 червня 2014 р. договір було розірвано, тобто суд повернув державі Рівненський радіотехнічний завод

Крім того, щодо Рівненського радіотехнічного заводу у 2013-2014 роках порушено провадження у справі про банкрутство.

Коментарі
Додати коментар