До новин

"Київтранспарксервісу" загрожує банкрутство, - екс-керівник

27 березня, 2015
Банкрутство підприємств
"Київтранспарксервісу" загрожує банкрутство, - екс-керівник

Колишній заступник та виконувач обов'язків директора столичного КП "Київтранспарксервіс" Андрій Воробйов прогнозує, що комунальне підприємство незабаром може стати банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Укрінформ".

Справа у тому, каже Воробйов, що ще у лютому підприємство заборгувало бюджету 1 млн гривень паркувального збору та було оштрафоване через це на суму 100 тис. гривень.

"У лютому вже була недоїмка в 1 млн гривень, тобто "Київтранспарксервіс" не зміг заплатити 6 мільйонів, які були нараховані. Він заплатив тільки 5 мільйонів до бюджету. Зараз я не знаю, чи погашена ця сума, чи ні, але факт є - підприємство зараз оштрафоване на суму близько 100 тис. гривень", - зазначив він.

Воробйов пояснив, що при такій динаміці нарощування боргів перед бюджетом, яка спостерігається нині, вже влітку комунальне підприємство збанкротує.

"Якщо така динаміка буде зберігатися і далі, то прогнозуємо, що в травні накопичиться вже близько 2,5-3 мільйонів несплати по збору за паркування, а на середину літа очікуйте банкрутство КП "Київтранспарксервіс", якщо нічого не зміниться", - застеріг екс-керівник.

У свою чергу, у комунальному підприємстві зазначають, що протягом січня-лютого цього року до міського бюджету перерахували майже 3,9 млн гривень паркувального збору, що перевищує показник минулого року.

Також Воробйов вважає, що зараз відбувається відновлення низки корупційних схем на підприємстві при новому керівникові Володимирі Першині.

Такий висновок він робить через те, що наразі припинений експеримент по безконтактній парковці в центрі міста, а на ділянках проведення експерименту знову працюють паркувальники.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд порушив справу про банкрутство компанії, підконтрольної комунальному підприємству "Київміськбуд".

Джерело фото: parkservis.kiev.ua

Коментарі
Додати коментар