До новин

Дисциплінарна комісія арбітражних керуючих: кулуарності прийде край?

30 березня, 2015
Законодавство
Дисциплінарна комісія арбітражних керуючих: кулуарності прийде край?

Міністерство юстиції України оголосило про початок конкурсу з формування Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих. Термін прийняття пропозицій від саморегулівних організацій арбітражних керуючих встановлено до 22 квітня 2015 року.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомив голова Координаційної ради саморегулівних організацій арбітражних керуючих Юліан Хорунжий.

За його словами, формування першого складу Дисциплінарної комісії відбулося 2013 року та після цього Мінюстом було здійснено цілу низку змін у складі Дисциплінарної комісії за квотами саморегулівних організацій (далі – СРО). Кожна така правка складу викликала протиріччя серед СРО.

"Три накази Мінюсту про формування та зміни складу Дисциплінарної комісії були предметом судових розглядів в порядку адміністративного судочинства за позовами різних СРО, а отже легітимність Дисциплінарної комісії протягом всього часу її функціонування була сумнівною, до речі, такими ж були і відповідні рішення адміністративних судів", - заявив Хорунжий.

Голова Координаційної ради зазначив, що йому неодноразово доводилось чути від багатьох членів професійної спільноти звинувачення в кулуарності формування та роботи комісії, в урахуванні позицій одних арбітражних керуючих та нехтуванні позицією інших, в наданні привілеїв Мінюсту над СРО та багато інших.

"Тому, яким би сумнівним з юридичної точки зору не був наказ Мінюсту від 24.03.2015 № 415/5, що визнав нечинним наказ Мінюсту від 21.06.2013 № 592 "Про утворення Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів)", однак він дає унікальний шанс вперше сформувати новий склад Дисциплінарної комісії на принципах відкритості, прозорості, змагальності, доступності та врахування думки максимальної кількості арбітражних керуючих", - заявив він.

Виходячи з цього, Юліан Хорунжий звернувся до всіх саморегулівних організацій з пропозицією щодо об’єднання та формування нового складу Дисциплінарної комісії на загальному з’їзді членів СРО.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінюст формує новий склад Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих.

Джерело фото: inter-legal.ru

Коментарі
Додати коментар