До новин

Розенко визнав банкрутство Пенсійного фонду

30 березня, 2015
Борги
Розенко визнав банкрутство Пенсійного фонду

Міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив, що Пенсійному фонду не вистачає 80 млрд гривень для виплати нинішніх розмірів пенсій, тому фонд практично є банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Дзеркало тижня".

"Якщо говорити прямо, він (Пенсійний фонд) - банкрут, і без допомоги держави ця фінансова інституція просто б не існувала", - сказав міністр.

Розенко також розповів, що МВФ вимагав від українського уряду підвищити пенсійний вік до 65 років задля зменшення дефіциту, але виконання цієї умови вдалось уникнути.

"Чи доведеться знову повертатися до цього питання, залежить від того, наскільки швидко ми зможемо вивести зарплати з тіні. 200 млрд гривень щорічно виплачуються в тіньовому секторі, з яких не сплачується ніяких внесків. На сьогодні - це основний ресурс пенсійного фонду", - заявив Розенко.

Також чиновник додав, що Міністерство соціальної політики вже розробило законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, і він буде внесений на розгляд уряду і парламенту найближчим часом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Запорізький арматурний завод, що заборгував Пенсійному фонду більше 5 млн гривень, визнаний банкрутом.

Джерело фото: lb.ua

Коментарі
Додати коментар