До новин

Ощадбанку не вдалося ініціювати банкрутство АвтоКрАЗу

15 березня, 2016
Банкрутство підприємств
Ощадбанку не вдалося ініціювати банкрутство АвтоКрАЗу

25 лютого Господарський суд Полтавської області відмовив ПАТ «Державний ощадний банк України» в порушенні провадження у справі про банкрутство ПАТ «АвтоКрАЗ», що належить Костянтину Жеваго.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі по справі № 917/2710/15, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, Ощадбанк звернувся до госпсуду з заявою про порушення справи про банкрутство АвтоКрАЗ, який має заборгованість в розмірі 578,884 млн гривень згідно договору  відновлюваної кредитної лінії №205/31/2 від 9 жовтня 2008 року.

В заяві кредитор зазначає про часткове забезпечення вимог банку заставою майна боржника, зокрема: іпотекою нерухомого майна заставною вартістю 119,335 млн гривень та заставою товарів в обігу - автомобілів КрАЗ загальною заставною вартістю 76,125 млн гривень та додає до заяви копії договорів застави  та іпотеки.

Суд вирішив, що Ощадбанком не додані всі договори застави та не врахована  вартість всього заставного майна при обчисленні суми  безспірних вимог до боржника.

З огляду на це, провадження у справі порушено не було.

«Відмовити  в порушенні провадження у справі про банкрутство ПАТ «АвтоКрАЗ», - зазначено в ухвалі.

Нагадаємо, між Ощадбанком та АвтоКрАЗ вже кілька років триває судова тяганина, у межах окремих судових справ боргові претензії державного банку до заводу перевищують мільярд гривень.

АвтоКрАЗ отримав 135 млн грн збитків у 2014 році, а фінансові результати за 2015 рік компанія поки не оприлюднила.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збитковий АвтоКрАЗ знайшов замовників у Грузії та Молдові.

Коментарі
Додати коментар