До новин

Вкладники збанкрутілого Укрінбанку можуть залишитись без виплат через надмірну активність ДСНС

17 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
Вкладники збанкрутілого Укрінбанку можуть залишитись без виплат через надмірну активність ДСНС

Фонд гарантування вкладів фізосіб відзначає надмірну зацікавленість контролюючих відомств технічним станом приміщень неплатоспроможного Укрінбанку, що може завадити вкладникам збанкрутілого банку отримати гарантовані виплати.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Після запровадження в банку тимчасової адміністрації на адресу уповноваженої особи почали надходити численні повідомлення про планові перевірки додержання вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки, охорони навколишнього природного середовища, обстежень з питань технічного стану, організації експлуатації електроустановок та режимів споживання електричної енергії тощо. Фонд відзначає надмірну зацікавленість контролюючих відомств технічним станом приміщень неплатоспроможного Укрінбанку, що може, в тому числі, стати перешкодою для безперебійного процесу виплат його вкладникам гарантованої суми, - заявляють у Фонді.

У прес-службі уточнюють, що з початку року різноманітними контролюючими відомствами заплановано проведення 17-ти таких перевірок.

«Цікаво, що, як вказано у акті Державної служби з надзвичайних ситуацій, перевірки приміщення головного офісу Укрінбанку на Вознесенському узвозі у Києві не проводились жодного разу за весь час господарської діяльності банку», - додали у ФГВ.

В акті перевірки представники ДСНС зокрема вказали на такі порушення:

- «опорядкування (облицювання) стель та підлоги на шляхах евакуації виконано з матеріалів з невідомими показниками пожежної небезпеки»;

- не всі килимові доріжки у коридорах прикріплені до підлоги;

- у сходових клітинах влаштовані приміщення (підсобні приміщення під сходовою клітиною в підвалі);

- трубопроводи й насоси не пофарбовані у відповідний колір згідно з ГОСТ…» і т.д.

Ці та інші порушення (з повним переліком можна ознайомитись у акті перевірки) дозволили працівникам ДСНС зробити висновок, що ступінь ризику у сфері техногенної та пожежної безпеки високий. Прискіплива увага до технічного стану приміщень Укрінбанку після визнання його неплатоспроможним і запровадження в ньому тимчасової адміністрації перешкоджає роботі уповноваженої особи та може стати причиною затримки процесу виплат вкладникам та порушення планової роботи з виведення неплатоспроможного банку з ринку загалом.

«Фонд гарантування занепокоєний тим, що за словами представників ДСНС вказані порушення можуть стати причиною виведення приміщення Укрінбанку на Вознесенському узвозі з експлуатації. Такий перебіг подій суттєво погіршить інвестиційну привабливість як самого об’єкту, так і банку загалом з відповідними негативними наслідками для його вкладників та кредиторів», - попередили у прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, для Укрінбанку не можуть знайти інвесторів.

Коментарі
Додати коментар