До новин

У «Мрії» розповіли про умови реструктуризації боргу

29 березня, 2016
Санація
У «Мрії» розповіли про умови реструктуризації боргу

Агрохолдинг «Мрія» готовий обслуговувати не більше 300 млн доларів боргу, а поповнення робочого капіталу безпосередньо залежить від підписання кредиторами угоди про реструктуризацію.

Про це в інтерв’ю сказав CEO Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Що стосується умов, то угода про реструктуризацію, запропонована нашим кредиторам, передбачає, що борг Мрії становитиме 300 млн доларів. Ця сума включає забезпечені кредити, робочий капітал і винагороду для лояльних кредиторів, а також реструктуровану частину успадкованого боргу», — сказав він.

За словами Чернявського, умови змінилися після пропозиції про фінансування робочого капіталу.

«Їх направили на погодження кредиторам. Всі вони запрошені до участі на рівних правах в поповненні робочого капіталу, але не всі готові. І тут виникають розбіжності. Моя позиція така: компанія повинна зробити все, щоб отримати ці гроші, від цього залежить її подальша операційна діяльність», — вважає топ-менеджер Мрії.

Гендиректор Мрії розповів, що нові оборотні кошти знадобляться компанії вже в травні, але вона зможе отримати їх тільки після підписання угоди про реструктуризацію.

«Ця пропозиція про фінансування життєво важлива для Мрії. І на даний момент єдина. Я закликаю всіх кредиторів оперативно узгодити умови реструктуризації і тим самим забезпечити майбутнє компанії», — заявив Чернявський.

СЕО агрохолдингу впевнений, що запропоновані умови — кращий варіант для компанії і її стейкхолдерів, щоб рухатися далі, і висловив упевненість в тому, що його підтримує більшість кредиторів.

«Будь-яка інша альтернатива буде деструктивною як для компанії, так і для тих кредиторів, які вже прийняли запропоновані умови. Ліквідація компанії не дає ніяких гарантій більшого повернення, ніж пропозиція. А можливість відшкодування через суди пов’язана з величезною кількістю ризиків», — говорить Чернявський.

«Є зацікавлені учасники ринку. Тому очікуємо, що кредитори найближчим часом визначаться і кожен вибере для себе прийнятний варіант», — сказав він.

Нагадаємо, в серпні 2014 року «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями.

Сукупна заборгованість «Мрії» перед всіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гута компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

«Мрія» працює на українському ринку з 1992 року. З 2008-го акції компанії котирувалися на площадці Франкфуртської фондової біржі, але після дефолту папери зняті з лістингу.

За підсумками 2013 року агрохолдинг отримав чистий прибуток у розмірі 88,5 млн доларів, що майже вдвічі менше, ніж в 2012-му. Фінпоказники на 2014 рік ще не були оприлюднені.

Коментарі
Додати коментар