До новин

У Волинській області ліквідується половина комунальних підприємств, - ОДА

13 грудня, 2014
Банкрутство підприємств
У Волинській області ліквідується половина комунальних підприємств, - ОДА

Щороку кількість комунальних закладів Волині зменшується на 10%, а кожне друге таке підприємство - на стадії ліквідації.

Про це йшлося під час засідання комісії громадської ради при Волинській облдержадміністрації з питань економічного розвитку, інвестицій, сільського та житлово-комунального господарства 12 грудня, повідомляють "Волинські новини".

«В області - більше 200 комунальних підприємств. Більшість з них - це невеличкі й малі підприємства, хоча є крупні як, наприклад, ДКП «Луцьктепло». Дрібні, як правило, створені давно й цей сектор економіки починає знищуватися. Я подивився на дані в податковій - щороку ми втрачаємо 10% таких підприємств, а кожне друге - на стадії ліквідації», - інформує голова комісії громадської ради з питань економічного розвитку, інвестицій, сільського господарства та ЖКГ Василь Дутко.

З його слів, основна причина – завелике податкове навантаження й відсутність можливості конкурувати з приватником.

Нагадаємо, раніше державне комунальне підприємство «Молодість» ліквідували через його збитковість, ліквідували й комунальне підприємство «Зелене господарство міста Луцька», яке «тонуло» в боргах.

Джерело фото: galleryua.com

Коментарі
Додати коментар