До новин

Ощадбанк відсудив у «Креатива» 25 млн доларів

31 березня, 2016
Борги
Ощадбанк відсудив у «Креатива» 25 млн доларів

Ощадбанк домігся стягнення заборгованості компанії «Креатив». Рішенням господарського суду Кіровоградської області від 28 березня 2-16 року в повному обсязі задоволено перший позов Ощадбанка щодо стягнення з компанії "Креатив" заборгованості в розмірі $22,07 млн і 128,31 млн гривень.

Про це повідомило джерело ЛІГА.net, знайоме з ходом судового процесу. Незабаром відповідне рішення має бути опубліковано в Державному реєстрі судових рішень, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Це не перша перемога Ощадбанку над недобросовісним позичальником. Раніше за позовом Ощадбанку було накладено Арешт на все рухоме і нерухоме майно колишнього менеджера Креативу Максима  Берьозкіна загальною вартістю $ 25 млн.

У серпні 2015 роки сім'я Берьозкінтх (Максим Берьозкін і його батько Станіслав Берьозкін) продали частину креативу Артуру Гранцу і Рисбеку Токтомушеву.
Після продажу між старими і новими власниками вибухнув скандал. Зокрема новий менеджмент ініцірова кримінальне провадження за фактом фінансових махінацій колишніми власниками.

Нагадаємо, сума боргу "Креатива" перед кредиторами на початок осені 2015 року становила $ 702 млн. Основна частина боргу припадає на державні банки - Укрексімбанк ($109 млн), Ощадбанк ($313 млн) і Укргазбанк ($ 91 млн). Борг перёд ВТБ  становить Банком $18 млн, перед банком Піреус - $15 млн.
Також "Креатив" заборгував синдикату іноземних кредиторів, до якого входять УніКредит Банк (Київ), ВТБ Капітал (Великобританія), Erste Group Bank (Австрія), Societe Generale (Франція), ING Bank, Credit Europe Bank, Amsterdam Trade Bank (Нідерланди) і Intesa Sanpaolo (Італія), $74 млн.

В даний час на розгляді в судах загальної юрисдикції знаходяться ще 10 позовів Ощадбанку до юридичних і фізичних осіб про стягнення боргів "Креатива".

Коментарі
Додати коментар