До новин

ДТЕК за крок до чергового дефолту

31 березня, 2016
Резонансні справи
ДТЕК за крок до чергового дефолту

Згідно з повідомленням DTEK Finance PLC на Лондонській фондовій біржі, 29 березня компанія не здійснила купонний платіж по євробондам (папери з погашенням у березні 2018 року; обсяг відповідного випуску – 160 млн дол).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Крім того, компанія повідомила, що має намір найближчим часом озвучити пропозицію щодо реєструктуризації цих паперів, а також випуску євробондів на 750 млн дол з погашенням у квітні 2018 року.

Судячи з усього, якщо відповідний купонний платіж не буде здійснено в традиційний 10-денний пільговий період (що сумнівно), це означатиме, що ДТЕК буде фактично в технічному дефолті. 

Як повідомлялось раніше, нещодавно агентство Fitch повідомляло, що компанія ДТЕК допустила дефолт за декількома банківськими кредитами (оскільки пільговий період по частині банківського боргу закінчився без проведення необхідних виплат).

Як констатували в агентстві Fitch, згідно з інформацією від компанії, пільговий період по більшості банківських кредитів (із загальною сумою основного боргу 14,3 млрд. грн. (528 млн. дол.) і погашенням в лютому 2016 р.) закінчився. DTEK не провела виплати по основній сумі боргу в кінці лютого 2016 року і згодом ряд банківських кредиторів вручили компанії лист про збереження прав.

Fitch відзначало, що дефолт по остаточних термінах погашення банківських кредитів досить близький до порогового рівня в 50 млн. дол. в положенні про крос-дефолт з документації по єврооблігаціях. Агентство Fitch очікує, що цей тригер може бути порушений в наступні місяці.

За даними Fitch, на 1 лютого 2016 року грошова позиція компанії в розмірі 937 млн. грн. (37 млн. дол.) була помітно меншою від заборгованості з термінами в 2016 році в розмірі 25 млрд. грн. (997 млн. дол.). DTEK має намір протягом декількох місяців провести переговори про перенесення термінів погашення банківських кредитів і єврооблігацій.

За даними агентства, на позицію ліквідності DTEK чинять тиск високі ризики, пов`язані з місцевими банками (40% грошових коштів і еквівалентів на лютий 2016 р.). Крім того, значна частка коштів знаходиться в ПУМБ, який належить СКМ, материнській компанії DTEK. 

У цьому контексті компанія ДТЕК в офіційній заяві повідомляла, що продовжує переговори про реструктуризацію заборгованості перед іноземними кредиторами з залученням компанії Rotschild.

У першому півріччі 2015 року компанія здійснила обмін єврооблігацій у розмірі 200 млн дол. США на нові папери на суму 160 млн дол. США з терміном погашення в березні 2018 року. 

Коментарі
Додати коментар