До новин

Фірма екс-директора "Київміськбуду" збанкрутувала, так і не віддавши Києву 3,6 млн боргу

02 квітня, 2015
Борги
Фірма екс-директора "Київміськбуду" збанкрутувала, так і не віддавши Києву 3,6 млн боргу

Виконавча служба 2 березня закінчила провадження щодо стягнення зі збанкрутілого ТОВ "КЖБК" 3,61 млн гривень боргу перед Києвом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Наші гроші".

Вказану суму повинні були стягти з фірми на користь головного управління економіки та інвестицій КМДА. Наказ про примусове стягнення було видано ще в січні 2013 року.

Згідно з матеріалами судових рішень, на які посилався держвиконавець у своїй постанові, йшлося про стягнення боргу по сплаті пайових внесків.

2007 року між ГУ економіки та інвестицій, Дарницькою РДА та КЖБК було укладено договір про сплату пайової участі у розмірі 5,87 млн гривень. Ці гроші фірма як забудовник мала сплатити на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у зв’язку з будівництвом житлового будинку в Бортничах.

Протягом вказаного у договорі терміну до кінця 2007 року фірма внесок не сплатила і, з урахуванням штрафних санкцій, на наступний рік уже була винна 8,02 млн гривень. Однак із вказаної суми фірма перерахувала тільки 5,99 млн, тож лишилася винна місту ще 3,61 млн гривень з урахуванням штрафних санкцій, які суд і постановив стягнути у 2013 році.

Проте постановою Київського обласного госпсуду від 19 травня 2014 року КЖБК було визнано банкрутом. Відтак відділ примусового виконання рішень управління ДВС Головного управління юстиції закінчив провадження з примусового стягнення і зняв арешт з майна.

Нагадаємо, фірма "КЖБК" входила до групи компаній Михайла Голиці, екс-депутата Київради, екс-начальника департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора "Київміськубуду" (2010-2012), а також бізнес-партнера його родини – В’ячеслава Непопа, директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" і чинного депутата Київради, члена постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування. У 2008-2013 роках дві фірми з цієї групи - ТОВ "КЖБК" і ТОВ "Азур Груп" - виграли тендери у очолюваного Непопом КП "Житлоінвестбуд" на загальну суму 1,018 млрд гривень. Окрім того, компанії та менеджери групи причетні до історії з розмиванням долі "Київміськбуду" в Домобудівельному комбінаті №3, яке відбулося, коли холдинг очолював Михайло Голиця.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд порушив справу про банкрутство підконтрольної "Київміськбуду" компанії.

Джерело фото: moygrad.kiev.ua

Коментарі
Додати коментар