До новин

Без санації збанкрутілу «Укрнафту» розпродадуть по частинах, - Коболев

12 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Без санації збанкрутілу «Укрнафту» розпродадуть по частинах, - Коболев

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболев зазначив, що наразі з Фіскальної службою йде обговорення плану санації «Укрнафти», але якщо компромісу не буде знайдено – ДФС ініціює процедуру банкрутства «Укрнафти» й майно компанії пустять з молотка.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю Коболева виданню «Фокус».

«Мова про банкрутство поки не йде. Глава Укрнафти Марк Роллінс запропонував план санації компанії наглядовій раді «Нафтогазу». Зараз ми цей план обговорюємо з Фіскальної службою. Якщо знайдемо компроміс, постараємося його реалізувати», - розповів Коболв.

Однак додав, що в разі неможливості провести санацію компанії, Насиров ініціює процедуру її банкрутства.

«Наслідки для компанії будуть найсумніші. Її майно розпродадуть по частинах, і ми зруйнуємо єдину державну нафтовидобувну компанію країни»

Очільник «Нафтогазу» також припустив, що якщо на аукціон вивести цілісний майновий комплекс «Укрнафти», то покупців буде багато.

«Єдине питання – ціна», - резюмував Коболев.

Нагадаємо, «Укрнафта», якою держава володіє спільно з групою «Приват», заборгувала бюджету 10 млрд гривень податків. Глава Фіскальної служби Роман Насіров вже допустив банкрутство компанії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «санаційне» засідання наглядової ради «Укрнафти», заплановане на 12 квітня, перенесли вже втретє.

Коментарі
Додати коментар