До новин

«Газ України» планують ліквідувати

14 квітня, 2016
Ліквідація
«Газ України» планують ліквідувати

У НАК «Нафтогаз України» планують перевести всю дебіторську заборгованість «Газу України» на ТОВ «Газорозподільні системи України», а саму дочірню компанію ліквідувати шляхом приєднання до «Нафтогазу».

 Про це голова глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв розповів в інтерв'ю ЕП, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, «Нафтогаз», в своїй далекій перспективі розвитку - через рік - не бачить компанію «Газ України» в своїй групі.

 «Під міністерством ця компанія бути не може. Якщо ми виконуємо коаліційну угоду і йдемо за принципами корпоративного управління, то профільне міністерство не має корпоративно керувати компаніями. Воно повинно створювати політику, а корпоративне управління компанією, напевно, повинен робити ФДМ», - заявив він.

 За його словами, «Газ України» повинен бути ліквідований.

«З нього ми виділяємо активи, необхідні для того, щоб «Газорозподільні системи України» могли себе фінансувати. Тобто ми виділимо в це ТОВ все живе, а сам «Газ України» плануємо ліквідувати шляхом приєднання до «Нафтогазу», - додав Коболєв.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за позовом «Нафтогазу» порушено справу про банкрутство Лисичанського склозаводу «Пролетарій».

Коментарі
Додати коментар