До новин

ДТЕК збирається позбутися активів у РФ, аби розрахуватись з кредиторами

19 квітня, 2016
Борги
ДТЕК збирається позбутися активів у РФ, аби розрахуватись з кредиторами

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова розглядає можливість продажу ВАТ «Шахтоуправління «Обухівська» і ВАТ «Донський антрацит», що розташовані у Ростовській області Росії.

Про це розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю DT.UA, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«З метою поліпшення фінансової стабільності і забезпечення інтересів кредиторів ми розглядаємо продаж російських активів в обмін на переказ і зниження боргу (боргу ДТЕК перед кредиторами) на суму близько 436 млн доларів. На даний момент обговорюємо деталі цієї угоди з зацікавленими сторонами. На наш погляд, угода допоможе істотно знизити боргове навантаження на компанію «ДТЕК», - сказав він.

За даними Тимченко, обсяг видобутку вугільних активів холдингу в РФ в 2016 році складе близько 2,6 млн тонн рядового вугілля, 60% продукції планується реалізувати на внутрішньому ринку Росії, решту - поставити в Європу.

Гендиректор ДТЕК також повідомив, що холдинг зараз шукає юридичні шляхи вирішення проблеми з «націоналізацією» енергопостачальної компанії «Крименерго».

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДТЕК Ахметова просить тимчасовий мораторій на виплату євробондів.

Коментарі
Додати коментар