До новин

ДТЕК поскаржився, що «Київенерго» є збитковою компанією

19 квітня, 2016
Збитки
ДТЕК поскаржився, що «Київенерго» є збитковою компанією

За словами гендиректора ДТЕК Максима Тимченко, «Київенерго» (належить Рінату Ахметову) працює у збиток й потребує масштабних вкладень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на DT.UA.

Компанія «Київенерго» не приносить прибутку і потребує величезних інвестицій, зокрема, у побудову сучасної системи обслуговування клієнтів.

«Грошей компанія не заробляє, а інвестиції потрібні величезні. Зокрема, у побудову сучасної системи обслуговування клієнтів. «Київенерго» сьогодні, м'яко кажучи, недолюблюють. Для цього є підстави, я чудово розумію споживачів, але при цьому треба враховувати ті рамки й реалії, в яких працює компанія», - зазначив Тимченко.

За його словами, масштабні інвестиційні проекти, які обговорювалися з містом, не реалізовані, тому що немає зрозумілого регуляторного середовища і «нормального» договору на управління комунальним майном між містом і «Київенерго».

«Як компанія може брати на себе інвестиційні зобов'язання та вкладати гроші без розуміння джерела повернення капіталу? Концесійний договір має укладатися на тривалий період, на п'ять або десять років, тому що в енергетиці довгий інвестиційний цикл. Щоб виконати зобов'язання, повинні бути зрозумілі правила роботи й чітка роль регулятора», - заявив гендиректор ДТЕК.

Він запевнив, що «сьогодні в генерації електроенергії доходу немає, у теплі — немає, у дистрибуції — немає».

«Говорю цілком відповідально: «Київенерго» сьогодні грошей не приносить», - заявив він.

Компанія «Київенерго», яка монопольно забезпечує Київ теплом і електроенергією і яку контролює бізнесмен Рінат Ахметов, за підсумками 2015 року заявила про 1,602 млрд грн збитку, тоді як роком раніше прибуток компанії склав 83,786 млн грн. «Київенерго» експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані у Київі, за винятком Дарницької ТЕЦ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДТЕК Ахметова просить тимчасовий мораторій на виплату євро бондів.

Коментарі
Додати коментар